ejercicios de corrección postural y respiración

Descobreix la Fisioteràpia: Més Enllà de la Rehabilitació Convencional

Reeducació Postural: El Camí cap a una Postura Equilibrada

La reeducació postural és un recurs valuós que ens guia per prendre consciència de la nostra postura i realitzar les correccions necessàries. Aquest procés de recuperació segueix un curs natural que no ha de ser alterat. El nostre centre de fisioteràpia a Palau Solità i Plegamans es centra en fomentar el moviment natural i propi del pacient durant la seva rehabilitació.

chica se toca la espalda por una aparente molestia en la espalda

El TRAL, conegut com a teràpia de reequilibri de l’aparell locomotor, es centra a buscar l’equilibri entre les diferents parts del nostre cos, especialment des de les extremitats inferiors. Per aconseguir la recuperació d’una articulació lesionada, és crucial assolir una harmonia de moviment entre les diferents cadenes musculars. Aquesta tècnica es duu a terme al nostre centre de fisioteràpia a Palau Solità i Plegamans, i ens ensenya no només a ser conscients de la nostra postura, sinó també a corregir les mals postures i a trobar l’equilibri corporal.

Tècnica Crani-Sacra: Una solució integral per al teu benestar

La tècnica crani-sacra es distingeix per l’activitat mòbil i rítmica que caracteritza la vida mateixa. El cos està compost per un teixit que envolta diverses estructures, ja siguin ossos, músculs, vísceres, nervis, anomenat fascia. Aquestes fascies estan interrelacionades i han de mantenir-se en constant moviment. Quan aquest moviment es veu alterat, poden sorgir diverses disfuncions.

Terapia Craneo-Sacral

Aquesta tècnica resulta beneficiosa en diversos casos, com en nens amb dificultats d’aprenentatge, com ara falta de concentració, dislèxia o dificultats en la lectura. També s’aplica en problemes viscernals, migranyes, qüestions psicològiques i dolors de esquena. La tècnica crani-sacra és una de les especialitats del nostre centre de fisioteràpia a Palau Solità i Plegamans i es presenta com una eina integral per abordar una varietat de reptes de salut, reconeixent la importància de la connexió entre les diferents parts del cos i el seu impacte en el benestar general.

Com et pot ajudar un fisioterapeuta?

  • Els fisioterapeutes, altament qualificats, com els que trobaràs al nostre centre, juguen rols clau en el procés d’atenció:
  • Examen Integral: Realitzen avaluacions exhaustives per comprendre les necessitats específiques de cada pacient.
  • Diagnòstic i Planificació: Formulen diagnòstics, pronòstics i plans de tractament adaptats a cada cas.
  • Atenció Competencial: Proporcionen atenció especialitzada dins de la seva experiència, reconeixent quan es requereix la intervenció d’altres professionals.
  • Implementació del Tractament: Desenvolupen i implementen programes de tractament personalitzats.
  • Avaluació Continua: Avaluen contínuament els resultats del tractament i realitzen ajustos segons sigui necessari.
  • Promoció de la Salut: Ofereixen recomanacions per a la promoció de la salut i l’autocura.
masaje en la espalda

Cadenes Musculars: Equilibri i Moviment per a la Salut Integral

El cos humà es compon de diverses cadenes, entre les quals destaquen les musculars, articulades, vasculars, viscerales i el sistema nerviós. L’organització d’aquestes cadenes determina la nostra postura, equilibri i moviments, incloent aquells que compensen certes tensions. El propòsit fonamental d’aquest mètode és alliberar les cadenes musculars de les tensions internes.

Quan aquestes cadenes són alliberades i equilibrades, l’estàtica del cos es torna notable, els gestos es realitzen amb facilitat i es respecta la fisiologia. Aquesta tècnica resulta beneficiosa per a diverses persones, des de nadons per ajustar la seva postura després de les tensions del part, fins a nens amb deformitats, esportistes que busquen millorar el seu rendiment i persones actives, sedentàries i d’edat avançada amb l’objectiu de prevenir l’artrosi.

Masaje Craneo-Sacral

Tant l’alliberament com l’equilibri de les cadenes musculars milloren la funció física i també contribueixen a la millora de la qualitat de vida de totes les persones, abordant des de les necessitats postnatals fins a la prevenció de condicions associades a l’envelliment.

Entrada similar