Fisioteràpia i Osteopatia Uroginecològica

El periné o sòl pelvià és una zona del nostre cos situada a la part inferior del tronc que forma el fons de la pelvis. La integritat física del periné condueix a un major benestar i un augment de l’autoestima com a dona.

Una prevenció és millor que un tractament, llavors perquè no tractem millor la musculatura del sòl pelvià i prevenim millor lesions com incontinència urinаria, coit dolorós o perines mal cicatritzats.

En l’actualitat, els fisioterapeutes especialitzats en obstetrícia i ginecologia, avaluen, tracten, assessoren i controlen al pacients amb disfuncions ginecològiques o urològiques, rehabilitació de la mama, i dels canvis associats amb l’embaràs.

Com a tractament de fisioterаpia tenim diferents tècniques a aplicar com per exemple tècniques manuals, exercicis del sòl pelvià, electroterаpia, biofeedaback i gimnаsia abdominal hiporessiva, totes elles ajuden a aconseguir la integritat física del periné.

L’embaràs i el part afecten estructures musculars i posturals, fins i tot, poden degenerar en mals d’esquena, incontinències, etc., si no es detecten a temps. És en aquest sentit que la Fisioterаpia té un paper rellevant en la recuperació de la dona, tan de la seva estàtica, com de la seva estètica.

El desequilibri postural, conseqüència de l’embaràs, i la debilitat muscular del sòl pelvià per acció del procés del part, entre d’altres patologies, són factors rellevants en el tractament del postpart.

La gimnàstica abdominal hipopresiva és un dels exercicis claus per evitar la debilitat del sòl pelvià  i l’atrofia de la musculatura abdominal.