Fisioteràpia

La Fisioteràpia és una professió sanitària. Segons l’Organització Mundial de la Salut, els fisioterapeutes avaluen, plantegen i duen a terme programes de rehabilitació (tractament) per millorar i recuperar les funcions motores, maximitzar el moviment, alleujar les síndromes doloroses i tractar i prevenir les alteracions físiques associades a malalties, lesions i altres discapacitats. Apliquen un ampli ventall de tècniques, com el moviment i els mitjans físics. També desenvolupen i implementen programes de prevenció i detecció de malalties i trastorns físics comuns.

Els fisioterapeutes busquen maximitzar la qualitat de vida en l’àmbit de promoció, prevenció i tractament tenint en compte les quatre dimensions de l’ésser humà: físic, psíquic, social i ètic/espiritual.

Els fisioterapeutes estan qualificats per:

 • Realitzar un examen/valoració integral de Fisioteràpia.
 • Avaluar els resultats de l’examen/avaluació per:
  • Formular un diagnòstic, pronòstic i pla de Fisioteràpia.
  • Proporcionar atenció dins de la seva experiència i àmbit competencial i determinar quan els pacients/clients necessiten referir-se a un altre professional.
  • Implementar un programa de tractament.
  • Determinar-ne els resultats.
  • Fer recomanacions de promoció de la salut i autocura per als pacients.

TERÀPIA MANUAL

Suposa una evolució natural dins de la nostre ciència i es centra principalment en la mà com a recurs terapèutic.

REEDUCACIÓ POSTURAL

Ens ajuda a tenir consciència de la nostre postura i corregir-la. La  El procés de la recuperació és un procés natural que en cap cas ha de modificar-se. Com a fisioterapeutes tan sols afavorim el moviment natural i propi del pacient en recuperació. El TRAL, teràpia de reequilibració de l’aparell locomotor, com el seu nom indica busca l’equilibri entre les diferents parts del nostre cos, sobretot a partir de les extremitats inferiors.Per tal que una articulació lesionada es recuperi és necessari aconseguir una harmonia de moviment entre les diferents cadenes musculars.Aquesta tècnica ens ensenya a tenir consciència de la nostre postura de tal manera que siguem capaços de corregir una mala postura, i així trobar l’equilibri del nostre cos.

CADENES MUSCULARS:

El cos humà està format per diferents cadenes, entre d’elles tenim les musculars, articulars, vasculars, viscerals i sistema nerviós. La organització d’aquestes cadenes ens donen una estàtica, un equilibri, un moviment i moviments compensatoris. La finalitat d’aquest mètode és la d’alliberar les cadenes musculars de les tensions internes. Quan aquestes cadenes són alliberades i equilibrades, l’estàtica és remarcable, els gestos són fàcils i la fisiologia respectada. Aquesta tècnica està indicada per una gran varietat de persones, bebès per ajustar-los a la postura després de les tensions del part, els nens amb deformacions, els esportistes per millorar el rendiment i les persones actives, sedentàries i d’edat avançada amb el fi de prevenir l’artrosi.

TÈCNICA CRANI-SACRE

La tècnica crani-sacre, és una tècnica que es caracteritza per una activitat mòbil i rítmica de per vida. El cos està format per un teixit que envolta diferents estructures, ja sigui os, múscul, víscera, nervi… aquest teixit és anomenat fàscia. Aquestes fàscies estan interrelacionades entre elles, i sempre han d’estar en moviment. Quan aquest moviment és alterat és quan pot aparèixer qualsevol disfunció. Aquesta tècnica està indicada en nens amb dificultats d’aprenentatge (falta de concentració, dislèxia, dificultat lectura…), problemes viscerals, mals de cap, problemes psicològics, mals d’esquena…